Здорові стосунки можливі.

Формування та підтримка здорових стосунків потребує постійної турботи та спілкування. Але саме комунікація у парах дуже копильгає, невміння відверто та щиро говорити, довіряти, не маніпулювати, жити очікуваннями та претензіями. У партнерів не вистачає підтримки, опори та довіри один до одного.

В наш час хороші стосунки, відзначаються емоційною та фізичною справедливістю, особливо в розподілі обов’язків, необхідних для утримання побутових справ та вирішення інших питань. Партнери в міцних стосунках також відчувають вдячність один за одного, вміють відкрито проявляюти різні почуття та емоції. Відверто говорять на складні теми та інтимні питання. У довірливих стосунках партнери намагаються дозволити своєму партнеру бути собою, проявлятись, мати свою думку, не намагатись бути правиа, а бути почути.

Стосунки створюються таким чином, що вони відчуваюсь себе у одному човні, а не один проти одного. Вміння вирішувати проблеми, говорити, чути, те що дає опору, яка зберігається протягом тривалого часу, може допомогти парам подолати труднощі.

Як знайти кохання?

Пошук партнера , з яким можна розділити життя, дуже складний і рідко в кого буває вдалий з першого разу. Треба добре розуміти себе, відчувати хто мені потрібен і як я бачу здорові стосунки, що я можу дати іншій людини. Інколи ми будуємо стосунки на споживчих потребах, щось отримати, вирішити свої проблеми, сховатись за чиєсь сильне плече.

Визначити, чи підходить конкретна людина як потенційний партнер і буде зв’язок надійним, довготривалим, може бути складно, але дослідження показують, що в поведінці є показові підказки. Одним з показників є самопочуття біля партнера. Як ти себе почуваєш поруч : спокійно, впевнено, розслаблено, або навпаки, постійна тривожність, розгубленість, роздратування. Інколи партнер навмисно намагається нав’язати нам комплекси або недоліки, щоб зробити зручним або залежним від іншого партнера. Контролюючи, нав’язувати свою думку, стиль життя, постійно намагаючи придушити вашу індивідуальність і свободу.

І навпаки, хорошим показником здорових стосунків є впевненість у собі біля партнера, розуміння, що тебе приймають, підтримують, розділяють твої думки, дають свободуивибора і саморозвитку. Коли обоє партнери не конкуруючи, не перетягнути на себе ковдру, намагаючи довести свою перевагу.

Коли у стосунках є повага і прийняття потреб один одного, а також сприйняття особистості кожного партнера. Як руйнуються стосунки Кожні стосунки являють собою ндивідуальний сценарій життя, яке проживає пара разом. Вони вірять в майбутнє, в них є кохання, рису ,які приваблюють, розуміння,що пройдуть поруч цех шлях до кінця.

Здобути навички, щоб підтримувати зв’язок тривалим, — важка робота, яку повинні робити обоє партнерів. І коли кожен робить цей вклад стосункі міцні і довготривалі. Але навіть у міцних пар є періоди втоми, роздратування, претензій і образ. І тут треба навчитись проходити гідно цей етап набуваючи досвіду розмов, обговорення і довіри один до одного.

Що може зруйнувати стосунки: зрада, агресія, неповага, маніпуляція зі сторони партнерів, байдужість, втома, нерозуміння один одного і не бажання розуміти. Коли кожен звинувачує іншого, не намагаючи зрозуміти і почути. Бажання бути правим перевищує бажання бути поруч і почутим. Коли один із партнерів чекає, що інший зміниться заради нього.

Одні люди можуть залишити роки шлюбу й миттєво відчути полегшення та свободу. Для інших кінець стосунків, які тривали недовго, може спровокувати емоційну травму. Як би не відбувалося розставання, воно може стати серйозним стресом, втратою, розчаруванням, яка обов’язково відобразиться на самооцінку та особистості людини.