Видача інвалідних візків в рамках проекту «Від серця до серця»

Усім відомо, що при злагодженій роботі справа йде. У цьому ми ще раз пересвідчилися під час реалізації останнього етапу проекту «Від серця до серця», який здійснюється в рамках суб-гранту проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне». Усього декілька дів і ось спеціалізовані, чітко підібрані під особисту потребу користувачів інвалідні візочки прибули у відділення Нової пошти.
Враховуючи те, що на території громади подібні проекти, коли допомога надається безоплатно і за нею непотрібно сто разів кудись ходити та збирати купу паперів, увага місцевого населення була забезпечена. І довго розшукувати тих, хто потребує візочка, не довелося. Більш того, місцевий підприємець дізнавшись про те, що візочки прибули на пошту, просто зайшов у місце видачі допомоги та сказав, що готовий власним мікроавтобусом привезти вантаж. І завдяки його небайдужості та допомозі вже за 15 хвилин упаковки були привезені!

А далі залишалося лише зателефонувати до тих родин, де опікуються майбутніми користувачами візочків. І тут місцеві мешканці нас зуміли здивувати – почувши, що візочки вже прибули, вони приїхали за ними у той самий день. Кожному із тих, хто отримував візочки, була проведена демонстрація візочка з усіма можливостями його розкладання та користування, перевірена комплектація, а також проведений докладний інструктаж про обов’язковість застосування спеціальних жилетів та світловідбивачів для виділення особи на візочку у сутінках та вечірню пору.
Кожний з користувачів візка додатково отримав спеціальну подушку для профілактики пролежнів з можливістю кріплення до візочка.
І хоча ми не розраховували на таке, але видача візочків відбулася практично за один день і останній з візочків ми видавали вже у сутінках.

Діяльність в межах проекту є виключною відповідальністю суб-грантера проєкту EU4CSOs Emergency Actions «Міжнародної асоціації психологів по роботі з горем та тяжкою втратою» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.