Закупівля інвалідних візків в рамках проекту «Від серця до серця»

Поетапно виконуючи проект «Від серця до серця», який здійснюється в рамках суб-гранту проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», представники нашої громадської організації почули багато сумних історій про тих, хто сьогодні потребує додаткової допомоги та піклування.
Видаючи засоби гігієни нужденним, ми виявили декілька родин, де хворі роками не були на свіжому повітрі. Це дорослі з відповідною вагою люди, які внаслідок хвороби не володіють своїм тілом. Винести таку людину на вулицю важко. І ще більш проблемним є організація перебування такої особи на вулиці, адже вона має бути під постійним наглядом, а вдома завжди є справи. І можливо, такого члена родини можна було б взяти із собою, наприклад під час походу до магазину або на пошту, але для цього має бути інвалідний візок. Внаслідок значної вартості таких візків купити їх за власні кошти немає змоги, а місцевий бюджет, за рахунок якого мають придбати такі засоби, заледве справляється з допомогою на закупівлю дров для опалення. Так, розмовляючи із кожним, хто отримував санітарно-гігієнічні засоби, ми не лише виявили потребу у візку, але і чітко розуміли, які функції має компенсувати такий візок – чи просте транзитне транспортування, чи самостійне пересування, чи пересування із можливістю додаткової фіксації особи.
Завдяки проведеній тендерній процедурі нам вдалося віднайти такого постачальника, який в рамках наявного фінансування не лише забезпечив постачання чотирьох підібраних візочків для осіб з інвалідністю замість запланованих трьох, але й попіклувався про майбутніх користувачів, укомплектувавши кожен з візочків спеціальною протипролежневою подушкою. За умовами тендерної процедури постачальник також взяв на себе обов’язок доставки візочків до місця видачі засобами Нової пошти.
І ось, уся організаційна робота здійснена, візочки вже у дорозі, а родини, які повідомляли про потребу у таких засобах із нетерпінням чекають на їх прибуття.

Проект «Від серця до серця» здійснюється в рамках суб-гранту проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Діяльність в межах проекту є виключною відповідальністю суб-грантера проєкту EU4CSOs Emergency Actions «Міжнародної асоціації психологів по роботі з горем та тяжкою втратою» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

StandWithUkraine #ПрямуємоРазом #EU4CSOsEmergencyActions