Про проект «Від серця до серця»

У період затяжної відкритої військової агресії військ російської федерації потерпає кожен житель України. Велика кількість родин стикнулися із неочікуваними втратами і переживають нелегкий період. Проте, є така категорія населення, яка одночасно із військовою агресією потерпає від жорстокої хронічної хвороби. Як правило, у більшості випадків це родини з літніми особами. І якщо у мирні часи у більшості родин є можливість перебувати поряд із таким членом родини, надавати йому підтримку та здійснювати відповідний догляд, то у період військової агресії більш молоді члени родини від’їжджають із дітьми за кордон (якщо це жінки) або йдуть захищати країну (якщо це чоловіки). І тому нерідко старші члени родини, які потребують догляду та допомоги, живуть у віддаленій місцевості та самотужки намагаються долати життєві негаразди.

Громадська організація «Міжнародна асоціація психологів по роботі з горем та тяжкою втратою» не залишилася байдужою і вирішила надавати допомогу саме тим особам, які мають найбільшу потребу в санітагно-гігієнічних засобах. Так з’явився проект «Від серця до серця», метою якого є покращення якості життя та підтримка саме тих мешканців сільської місцевості, кому потрібні такі засоби догляду як пелюшки, підгузки, вологі серветки для догляду за шкірою, проти пролежневі креми.


І не лише Громадська організація «Міжнародна асоціація психологів по роботі з горем та тяжкою втратою» вважає таку допомогу своєчасною — Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя Рівне», яка оголосила відкритий конкурс проектів з надання допомоги громадянам України, визначила даний проект як актуальний, а нас – як співвиконавців проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».


У якості територіальної громади, мешканці якої отримуватимуть допомогу, обрано Тересвянську громаду Закарпатської області, населення якої складає близько 17,5 тисяч осіб.
В рамках проекту заплановано забезпечення важкохворих мешканці громади засобами догляду. Ті члени громади, про яких вже є відомості про потребу у засобах пересування, будуть на безоплатній основі забезпечені кріслами (у тому числі багатофункціональними) для мало мобільних осіб.


Про хід розпочатого проекту та його результати ми інформуватимемо згодом.

Проект «Від серця до серця» здійснюється в рамках суб-гранту проєкту EU4CSOs Emergency Actions за фінансової підтримки Європейського Союзу, що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Діяльність в межах проекту є виключною відповідальністю суб-грантера проєкту EU4CSOs Emergency Actions «Міжнародної асоціації психологів по роботі з горем та тяжкою втратою» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

StandWithUkraine #ПрямуємоРазом #EU4CSOsEmergencyActions