Четвертий Щоденник самодопомоги «Пошук нового сенсу»

Сьогодні про четвертий Щоденник самодопомоги і про ще один важливий аспект проживання горя втрати.

Одразу після втрати близької людини ми зазвичай не можемо думати ні про що інше, окрім як про того, кого більше немає поруч. Ми відчуваємо порожнечу та нестерпне горе від фізичної відсутності рідної людини.

Допоки ми сфокусовані на прийнятті самого факту втрати, розпізнаванні емоцій, що нас переповнюють, і боротьбі з власними страхами, ми зазвичай не одразу усвідомлюємо, що втратили ще дещо.

Разом з рідною людиною ми втрачаємо джерело радості і любові, стабільності, комфорту та захищеності. А ще – певну звичну соціальну роль: дружини, матері, сина або батька, до якої звикли та яка, певною мірою, визначала наші вчинки, мотиви й цілі протягом усього життя «до». 

Зіткнувшись з втратою близької людини, ми неминуче стикаємось і з необхідністю пошуку нових сенсів і цілей свого власного життя. Ми починаємо шукати те, що буде мотивувати нас жити далі, на що можна спертися у новій реальності.

З Щоденником «Пошук нового сенсу» ви:

● Повернете собі себе, адже порівняєте себе до і після втрати, згадаєте, ким ви були на початку свого життя, зрозумієте, що підтримує вас та дарує натхнення, що є для вас важливим і цінним.

● Віднайдете нові внутрішні опори та усвідомите, що в будь-якій ситуації у вас є ви, відчуєте свою цінність, поміркуєте про власні потреби, особисті якості та моральні принципи – все те, що робить вас тим, ким ви є.

● Розфарбуєте авторські мандали та малюнки, наповнюючи їх власним змістом та кольорами, сконцентруєтесь на пошуку відповідей та усвідомленні свого особистого шляху.

Допоможіть собі відчути власну цінність, віднайти нові сенси, цілі і енергію, щоб жити далі, навіть після пережитої втрати.

Замовляйте щоденник на сайті https://www.larisarybyk.com.ua/dnevniki