Другий Щоденник самодопомоги «Важкі емоції»

В минулому пості ми говорили про перший Щоденник самодопомоги «Прийняття». Він не єдиний, адже визнання факту втрати хоча і є важливим етапом у проживанні горя, але точно не останнім.

Другий Щоденник з серії – про емоції, які вирують в душі людини, що переживає втрату.

Нестерпний сум, біль, злість та агресія, почуття провини, апатія. Усе це нормально. Так ми реагуємо на втрату. І, звісно, в період проживання горя емоції та почуття важкі й болючі. 

Але для того, щоб не заціпеніти, не потонути у власних емоціях і рухатися далі, потрібно ідентифікувати складні почуття, які «запустила» трагічна подія, та зрештою пережити їх.

В Щоденнику самодопомоги «Важкі емоції» ми:

● Говоримо про сум.

У горі так багато спогадів, жалю та думок про те, як більше не буде, що вкрай важливо дати собі волю та висловити свій сум, вилити його на сторінки Щоденника.

● Працюємо зі злістю.

Звідки злість? Так, людина у скорботі може злитися: на обставини, на себе, своє безсилля, на неможливість щось змінити, на людину, що її покинула.

● Розфарбовуємо мандали.

На творчість потрібні сили та ресурс. В горі будь-які творчі кроки – це можливість висловити свої почуття, поділитися ними не тільки за допомогою слів, закодувати їх у поєднанні кольорів.

● Прислухаємось до власного тіла.

Важкі почуття провокують фізичну відповідь тіла, напруження та скутість у певних його частинах: шиї, плечах, щелепах. Навчитися свідомо розслаблятися та працювати з тілесними блоками надважливо.

● Розбираємось з почуттям провини.

Почуття провини не дає жити далі, змушує постійно картати себе і призводить до саморуйнівної поведінки. Тож, тут треба відверто поговорити з собою, в чому ви винуватите себе і чи винні ви насправді.

Цей Щоденник допоможе людині у скорботі полегшити свій емоційний стан та впоратися зі складними почуттями, що заважають жити далі.

Подбайте про себе або близьку вам людину, що переживає тяжку втрату.

Замовляйте щоденник на сайті

https://www.larisarybyk.com.ua/dnevniki