Почни говорити вголос про своє горе та Перший Щоденник самодопомоги

Не всі хочуть говорити вголос про своє горе. Не всі можуть і готові розповідати, як їм болить. 

Розповісти, виразити словами – означає визнати, що непоправне таки сталося, реальність змінилася. Є втрата, є горе і ви в ньому. І є необхідність жити далі.

Наш перший щоденник з серії Щоденників самодопомоги саме про це. Про прийняття та визнання самого факту втрати. 

Щоденник «Прийняття» створений, щоб допомогти людям, що переживають втрату близької людини, усвідомити нову реальність, віднайти нову точку відліку. Тільки визнавши факт втрати, можна розпочати свій шлях крізь горе аж до того моменту, коли ви скажете собі: «Я впорався».

З чого складається Щоденник? 

● З розповіді про проживання горя втрати – щоб людина у скорботі розуміла, що з нею відбувається, що біль, сльози, безсилля або злість – це нормально. 

● З письмових вправ, які поступово рухатимуть людину у скорботі до прийняття самого факту втрати. 

● З дорослих розфарбовок – авторських мандал, що допомагають заспокоїтися, сконцентрувати свою увагу на чомусь, крім горя, отримати енергію від процесу творіння. 

Головне, що для роботи з Щоденником, не потрібно нічого, окрім ручок, олівців, фарб, місця, де ви можете залишитися наодинці зі Щоденником, та бажання допомогти собі. 

Щоденнику можна довірити все, вилити на його сторінках власні важки думки та почуття, які так складно озвучити. Говорити вголос, перечитувати – не обов‘язково. Виконуючи вправи, ви й так робите для себе дуже багато, підтримуєте себе на шляху прожиття горя і втрати.

Щоденник самодопомоги – це ефективний інструмент роботи з горем втрати для тих, хто це переживає, і для тих, хто робить усе, щоб їм допомогти.

Використовуйте самі і рекомендуйте тим, кому потрібна допомога просто зараз.