Деструктивні програми з минулого та їх вплив на ваше життя

Усі наші переконання родом із минулого, частина з яких успадкована від батьків та оточуючих людей.

У рамках колосальних змін, які відбуваються зі світом, з нами і того, куди ми з вами рухаємося, варто звернути увагу на деструктивні програми, що руйнують. Адже вони негативно впливають на наше життя в цілому, а також ухвалені нами рішення.

Повернення своєї цілісності, усвідомлення власної цінності – це, мабуть, одна з головних тем людей, які стають шлях духовного, особистісного розвитку.

Ось деякі програми, з впливом та наслідками яких багато хто з вас стикається по життю. Розмотуючи цей клубок, ви все ближче опиняєтеся до справжнього себе.

Ми всі родом із Радянського Союзу, не ви, це ваші батьки. Більшою чи меншою мірою ми з усіма комплексами, властивими радянському часу, розуміємо. Незважаючи на те, що серед нас дуже мало хто пам’ятає, як це було насправді.

За радянських часів був певний склад і реакції, і норми взаємодії у суспільстві, що наклали свій відбиток.

Повсюдно у постільському просторі процвітає знецінення. Не одне покоління має змінитися, щоб знецінення як даність пішло, чи цей страх себе відстояти, щось сказати, бо негарно, не прийнято, що люди подумають.

Це добре проявляється на контрасті, коли розмовляєш із людьми, скажімо, із Німеччини. Вони там виросли, але цього досвіду не захопили. У них і з особистими межами, і з усвідомленням власної цінності все гаразд.

Це інша ментальність, коли немає цього сорому, що ти щось робиш не так, як треба. Або почуття провини, коли я відчуваю не те, що потрібне.

Колись і ми це викорінимо.

Знайдене почуття сорому.

Кого у дитинстві у першому класі змушували спати після школи? Батько по роботі у відрядженнях, мама теж на роботі, дитина вдома була сама.

Після школи чадо мало прийти додому, пообідати (навчили розігрівати) і після цього лягти спати. Дитина чесно говорила, що поїла і поспала, але насправді суп вилив, не спав, ходив гуляти у двір.

Декілька разів ловила мама, повертаючись раніше з роботи, на вулиці, карала за те, що чадо не таке, як потрібно: “всі діти як діти – сплять, а ти у дворі гуляють”.

У зв’язку з цим виникла засоромленість, почуття сорому, пов’язане з денним сном.

При цьому у дитини було нормальне дитинство, її справді любили, дбали, але травматичних таких історій, з якими довелося потім довго-довго вирішуватись, у цієї дитини була величезна кількість.

І не тому, що батьки якісь нелюди, тоді це було нормальне виховання.

Знайдене почуття провини.

Почуття провини і свідомість жертви йдуть пліч-о-пліч. Вина – це заборона відчувати все, що ви відчуваєте. Спочатку це родом звідти з минулого.

Один із варіантів виходу із ситуації – дозволити собі прийняти за умовчанням, що б ви не відчували, ви маєте на це право.

Ми не святі, святих на цій планеті немає, їм тут неправо втілюватись. Навіть піднесені майстри приходять у тіла, як звичайні люди.

Ми різні, проживаємо різні досліди, буваємо у різних станах. Але ми так звикли себе за багатьма напрямами ґвалтувати. Думка подумала – я лаю себе за це. Тут мені соромно, там почуття провини. Я роблю не так, як треба.

На виході ви взагалі починаєте сумніватися у своєму праві, що знаходиться тут. А потім все життя розгрібаєте почуття відсутності цінності до себе.
Адже я не маю права тут перебувати. І тим більше не маю права мати якісь блага. Адже я всі роки була не така, як треба.

Це давня історія багатьох, і ми щоразу це витягуємо.

Але за останні роки ми пройшли такий колосальний шлях повернення до себе, до нормального себе, від тієї неповноцінної, збоченої версії, яка в результаті вийшла, зокрема, за допомогою батьків, друзів, вихователів, вчителів.

Але це не тому, що вони такі гади, редиска цілеспрямовано робили це з нами. Це все було з найкращих спонукань.

Ваше завдання зараз – не триматися за це минуле, за той біль, що зазнавали, не мати своїх травм, ран.

Відстежуйте ці деструктивні програми, думки, відпускайте з усвідомленням того, що ви зробили величезну роботу, щоб зібрати себе по шматочках. Хваліть себе за пройдений шлях, усвідомте себе як цілісну істоту з вдячністю за те минуле, яке ви пережили і не просто пережили, а взяли весь цінний досвід, який там був.

Хочете якнайшвидше вирішите це? Обирайте спеціаліста на нашому сайті.