Про себе

Психологією я зацікавилася завдяки філософії. На другому курсі навчання на факультеті іноземних мов нам прочитали найцікавіший курс лекцій з філософії, якою я надалі недовго захоплювалася, доки не відкрила для себе роботи З. Фрейда. Вони перевернули моє розуміння себе, людей і навколишнього світу, простіше кажучи, відчинили мені двері у світ науки та психології. І досі для мене незаперечний той факт, що вплив З. Фрейда на становлення справжньої психології досить великий і міцний. Проте вже тоді, цікавлячись Фрейдом, я розуміла, що цих знань мені стає недостатньо. Я вирішила вступити на факультет психології Харківського національного університету імені В.М. Каразіна, щоб збагатити свої знання та ознайомитися з теоріями особистостей інших великих психологів. Тут прийшло усвідомлення, що психологія не просто захоплення, ця наука мені цікава, більше, я хочу жити нею, я хочу допомагати людям. Наприкінці 1-го курсу я відчула нестачу практики і почала відвідувати Майстер-школу клієнт-центрованої психотерапії К. Роджерса, де лекції читали виключно практикуючі психотерапевти різних напрямів та проводилася практика в динамічних групах.

Однак, переді мною постала проблема того, що з освітою психолога я маю право бути лише консультантом. Тобто, по-справжньому допомогти пацієнтам я не можу, а є можливість лише вислухати їх і навчити знаходити виходи з кризових ситуацій, повірити у свої сили. Та й саме поняття «консультування» віддає профілактикою, але не в жодному разі не лікуванням. Виходить, психотерапевтом я могла стати лише за наявності медичного освіти.

Я вибрала Інститут психотерапії та клінічної психології (м. Москва) не лише тому, що в Україні немає подібного, а й тому, що тут я зустріла справді високу якість освіти, професіоналізм викладачів і такий важливий для мене аспект – широку та пізнавальну практику.

Ось уже 13 років я практикую індивідуальну психотерапію, є ведучою тренінгів та психотерапевтичних груп. Безумовно, є низка напрямів психотерапії, яким я віддаю перевагу у роботі. Сюди увійшли: кліент-центрована психотерапія ,тілесно-орієнтована психотерапія , арт-терапія , символдрама , гештальттерапія, НЛП, Еріксонівський гіпноз. Однак кожна людина – індивідуальність. Тому на практиці я орієнтуюсь виключно на клієнта, його особисту проблематику. Я думаю, що людину потрібно приймати такою, якою вона є, з мінусами та плюсами. Адже всі ми народжуємося спочатку добрими та добрими, а те, «Що відбувається з нами в подальшій житті?», «Чому?», «За що?», «Як із цим жити?» і “Як це виправити?” – питання на які ми будемо шукати відповіді.

Освіта

Харьковский Национальный Университет им. В.Н. Каразина

2005-2008 психолога, преподавателя психологии

Институт психотерапии и клинической психологии (Москва, Россия)

2008-2011 психотерапевта, клинического психолога
Немає затверджених відгуків для показу!